Skapar trygghet i våra bostadsområden

5 mars 2024 10:29

– Jag älskar mitt uppdrag! Så beskriver Münibe Demirkiran sin nya roll som samordnare för social hållbarhet på Svenska Bostäder. Münibe arbetar i Söderort och i Västerort och har en stark drivkraft: hon vill göra skillnad i de områden hon verkar i.

Porträttbild på Münibe Demirkiran

Münibe Demirkiran är en av tre samordnare för social hållbarhet på Svenska Bostäder. Rollen är helt ny och tillsammans med sina kollegor arbetar hon för att skapa trygghet i sitt område, för att bidra till en förbättrad boendemiljö.

Hur ser det arbetet ut?
Jag älskar mitt nya uppdrag! För mig betyder det att jag ser varje människa, bemöter och behandlar alla lika oavsett vem det är. Konkret i mitt arbete betyder det att jag deltar i olika samverkansgrupper med olika aktörer som polisen och andra bostadsbolag. Vi arbetar tillsammans för en trygg boendemiljö för dem som bor hos oss.

Vad betyder rollen som samordnare för social hållbarhet?
Jag arbetar för ett samhälle där alla har samma möjlighet oavsett kön, ålder, bakgrund och funktionsförmåga. Rollen är ny på Svenska Bostäder; varje distrikt har en dedikerad person som arbetar för trygghet i området.

Vad är det bästa med din nya roll?
Jag har arbetat med människor i hela mitt yrkesliv och det trivs jag bäst med. I mitt jobb får jag träffa nya människor varje dag. Och jag är stolt över att få arbeta fritt och göra skillnad i våra utsatta områden.

Vilka projekt är på gång just nu?
Jag håller på att komma in i rollen, så jobbet just nu består i att bygga relationer i området och delta i sammanhang där vi kan vara med och påverka för att göra boendemiljön för våra hyresgäster tryggare och mer trivsamma. Men det är också flera projekt på gång under 2024. Under våren kommer jag att öppna upp en lokal i Bredäng, Sällskapsträffen, där vi kommer att ordna aktiviteter och hoppas kunna skapa många möten för våra hyresgäster.

Finns det några utmaningar i arbetet?
I Söderort och Västerort finns många områden med utmaningar – men det är ju därför Svenska Bostäder har tillsatt den här rollen. En utmaning är att vilja så mycket, men ha för lite tid!