Gör det själv

Som hyresgäst har du ansvar för att vårda och sköta om din lägenhet. I det ansvaret ingår bland annat att regelbundet tömma och rensa golvbrunnen i badrummet, byta säkringar och lampor samt att byta filter till köksfläkten.

 

Måla eller tapetsera

Om du själv vill måla eller tapetsera om måste du göra jobbet på ett fackmannamässigt sätt. Kom ihåg att målning och tapetsering kräver stor noggrannhet, tålamod och ett ordentligt förarbete. Ta gärna kontakt med en färgaffär innan du börjar; de kan hjälpa dig med värdefulla råd.

Att göra hål i väggar och tak

Om du måste göra ett hål i tapeten så gör först ett snitt i tapeten för att undvika att det blir ett synligt hål. Vik undan fliken och borra eller spika hålet i väggen bakom. När du inte längre vill ha hålet är det bara att limma tillbaka tapetfliken på plats. Fler tips om hål i vägg.

Rullgardin, persienn eller markis

Om du vill ha rullgardin eller persienn till dina fönster i din lägenhet får du själv köpa och montera dessa. För att montera en markis behöver du ett godkännande från oss på Svenska Bostäder. 

Frosta av frysen

Låt isen i frysen tina i sin egen takt. Använd aldrig kniv eller annat vasst föremål; det kan skada frysen, och du kan bli skyldig att betala.

Se också till att rengöra skåpen med en trasa då och då från matrester och liknande. Rengör avrinningshålet och kontrollera att tätningslisten sluter tätt i dörrarna till kyl- och frysskåpen.

Sidan uppdaterad: 2016-04-20

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in

Vill du inte måla själv

Vill du få hjälp av en hantverkare för att till exempel få ommålat i ett rum och det inte är dags för underhåll kan du ändå få det gjort via stilval.