Fördelar för dig

Svenska Bostäder har valt att bygga ett helt nytt bredbandsnät som kan matcha framtida tjänster, nya behov och en ökad efterfrågan. Vi kallat nätet SB Bredband och det är ett av Sveriges bästa bredbandsnät med högsta kapacitet och tillgänglighet.

Idag kan du välja mellan flera olika leverantörer av tv, bredband, telefoni och det ger dig som hyresgäst och kund stor valfrihet och tjänster till priser som tål att jämföras.

SB Bredband är ett nät med mycket hög kapacitet som ska hålla för framtidens alla krav och behov.
Idag kan du välja mellan flera olika hastigheter upp till 100 Mbit/s.
Du kan få mycket hög hastighet för både upp- och nedladdning. Ända upp till 1000/100 Mbit/s.
Samma hastighet oavsett var du bor, eftersom informationen i nätet sänds med ljussignaler som  inte påverkas av avstånd.
Du kan välja bland flera olika leverantörer för de olika tjänster som nätet erbjuder, vilket ger dig stor valfrihet och möjlighet att få ett bättre pris på dina bredbandstjänster.
Nätet är  mycket driftsäkert och stabilt.
Bindningstiderna är i allmänhet korta, så det går snabbt att byta leverantör
Några röster som SB Bredband

 

Anna Olsson, studerande

Blackeberg
Använder nätet till att: surfa, ringa, se film, bankärenden och söka fakta för studierna. Önskar att det gick att boka tvättstugan på webben. Surfade tidigare via 3G-nätet, men det gick trögt.
Nuvarande hastighet: på 100 Mbit nedströms och 10 Mbit uppströms.
Uppskattar särskilt: Att det finns uttag i varje rum så att hon slipper dra en massa sladdar.

– Priserna är bra med tanke på hastigheten. Vi valde Bahnhof som leverantör av både internet och telefoni. Det var främst priset som avgjorde. Så fort bindningstiden är slut för kabelteven byter vi till SB Bredband. Jag är inte riktigt nöjd med servicen nu. Jag trodde att det skulle vara svårare att komma igång, men det var bara att följa manualen steg för steg.

Ludvig Fjell, IT-konsult

Enskededalen
Använder nätet till att: Jobba hemifrån, ladda ner tunga filer, lyssna på musik genom Spotify och se på film och tv genom tjänsten Voddler.
Hastighet: 100 Mbit
Uppskattar särskilt: Snabb uppkopplingen till bra pris. Kort bidningstiden som gör det lätt att byta leverantör.

– När vi fick erbjudandet var valet inte så svårt. Vi fick mycket snabbare uppkoppling till halva priset, jämfört med vad vi betalade tidigare. Idag har bandbredden större betydelse när webben utvecklats till att bli mer multimedia-inriktad.
Det tog bara runt tio minuter att komma igång. Manualen som följde med var bra och detaljerad. Till och med min mamma skulle klara av att koppla upp sig.

Eva Wallgren

Bergengatan i Husby
Använder nätet till att: jobba hemifrån, ta ut matrecept, ringa. Barnen spelar tv-spel.
Hastighet: 30 Mbit.
Uppskattar särskilt: Prisvärdheten.

– Svenska Bostäders alternativ var ganska billigt och jag behöver hög hastighet eftersom jag jobbar en del hemifrån. Vi har valt internet och telefoni via bredbandsnätet. Tv ser vi däremot via det gamla uttaget för kabel-tv. Jag ser faktiskt inte mycket på tv utan läser nyheter på nätet. Jag ångrar att vi inte satte in uttag i alla rum. Nu har vi väldigt mycket kablar. Jag funderar på att skaffa trådlöst, men när barnen spelar online behöver de en snabb och stabil uppkoppling. Då är inte trådlöst så bra.

Karina Petersson

Dansbanevägen i Västberga
Använder nätet till att: lyssna på musik, se videoklipp, chatta, läsa nyheter, leta information och ringa
Hastighet: 8 Mbit
Uppskattar särskilt: Paketlösningen med färre räkningar samt uttagen i varje rum

– Jag gillar att det finna dubbla uttag i alla rum så att jag slipper en massa sladdar. När jag surfar blir jag väldigt otålig om det går långsamt. Med SB Bredband och 8 Mbit slipper jag den frustrationen. Om priset blir rätt kommer jag kanske att byta upp mig till en högre hastighet. Jag har valt ett paket med bredband och telefoni. Egentligen skulle jag vilja ha tv också, men det får vänta lite eftersom jag har bindningstid kvar på ett annat abonnemang. Att köpa en paketlösning är praktiskt med färre räkningar och förmånligare priser.

Familjen Fernström

två vuxna och tre ungdomar mellan 11 och 21 år
Drakenbergsgatan på Södermalm
Använder nätet till att: spela onlinespel, logga in på sociala medier, lyssna på musik, se på film och jobba hemifrån. Fernström har valt ett tv-paket med 39 kanaler och har köpt till en HD-box.
Uppskattar särskilt: Den höga kapaciteten och den stabila uppkopplingen.

– Vi valde ett paket med 100 Mbit bredband, telefoni och digital-tv. Det har varit ett riktigt lyft att byta från adsl till fiber. Det blir inga störningar även om alla i familjen är uppkopplade samtidigt.Med SF Anytime kan vi när som helst hyra en film med hjälp av fjärrkontrollen, vilket är enkelt och bekvämt.Det är bra med det öppna nätet där många leverantörer konkurrerar. De måste hela tiden vara på hugget och hålla priserna nere.

 

Sidan uppdaterad: 2015-08-18

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in