Att flytta in hos oss

Svenska Bostäders hyreslägenheter förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Vill du hyra en lägenhet hos oss är det till dem du ska vända dig för att ställa dig i bostadskön och söka lediga objekt. Bostadsförmedlingen förmedlar lägenheterna i turordning. Ju längre kötid du har desto större möjlighet har du att få en lägenhet.

Det är också Bostadsförmedling i Stockholm som kontaktar oss, som hyresvärd, med förslag på hyresgäst till en ledig lägenhet. En boförmedlare kontaktar denne, och därefter görs en prövning på föreslagen hyresgäst. Det innebär bland annat att en kreditupplysning tas och att varaktiga inkomster och goda boreferenser ska styrkas.

När du tackat ja till ett lägenhetserbjudande och är godkänd hos oss tar en boförmedlare kontakt med dig.  Boförmedlaren bokar en tid för kontraktsskrivning med dig. Inflyttning sker endera den 1:a eller den 16:e varje månad, vilket framgår av ditt hyresavtal.  Om inflyttningsdagen är en helgdag blir den framflyttad till nästkommande vardag.

Bovärden är den person som du troligen kommer att ha mest kontakt med framöver. Han/hon hjälper till om någonting är fel eller har gått sönder i din lägenhet eller i fastighetens gemensamma utrymmen.  Det är oftast bovärden som ger dig dina nycklar på inflyttningsdagen. Om du vill så gör bovärden också en bointroduktion med dig när du väl flyttat in i lägenheten.  Bovärden berättar då om området, stilval, felanmälan och vart din tvättstuga ligger och liknande. Behöver du få kontakt med din bovärd gör du det via Kundcenter på telefon 0771-318 318. En felanmälan kan också göras via vår webbplats.

Sidan uppdaterad: 2015-10-16

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in

Bra att tänka på

Teckna nätavtal med Ellevio

Välj elleverantör

Hur vill du betala hyran?

Bredband, TV och telefoni

Hemförsäkring - förmånligt erbjudande från Vardia

Adressändra