Vill du bo hos oss?

Vi har lägenheter över hela Stockholm, och vi har alla typer av bostäder. Vårt fastighetsbestånd sträcker sig genom flera århundraden, från vårt äldsta hus som byggdes på 1600-talet fram till dagens moderna lägenheter. Och vi fortsätter att bygga.

Vi finns nära dig

Vår ambition är att göra det lätt för dig att nå oss. Därför finns det bovärdar i alla våra bostadsområden som ansvarar för skötseln och trivseln. Hos bovärden får du ett personligt bemötande i frågor som rör ditt boende.
Vi har också flera områdeskontor i direkt närhet till våra bostadsområden. Dit kan du exempelvis vända dig med frågor gällande parkering, tapeter och tillval. Du kan även ringa vårt Kundcenter som svarar på frågor, tel 0771-318 318.        
Kontaktuppgifter till bovärd eller till ditt områdeskontor. 

Det är tryggt att bo hos oss

Trygghet hänger ihop med trivsel. Vi arbetar varje dag för att du ska känna dig trygg där du bor. Vi satsar på att åtgärda platser, där otrygghet kan upplevas bland annat genom bättre belysning. Det är också tryggt att bo hos oss eftersom vi kan ge bra erbjudanden, som hemförsäkringen hos Trygg Hansa eller våra populära och välbesökta sommarlovsaktiviteter för hyresgästers barn.   
Läs om hur vi gör ditt boende tryggare

Miljövänligt boende

Som Sveriges största bostadsföretag har vi både ett ansvar och en möjlighet att verka för ett hållbart samhälle. Vi arbetar ständigt med miljöomsorg och vill att det ska vara enkelt för våra hyresgäster att värna miljön. Därför har du som hyresgäst till Svenska Bostäder exempelvis max 200 meter till en miljöstuga, där du kan sortera ditt avfall.
Källsortera – här får du lite tips!

Enkelt att byta bostad

Som hyresgäst hos oss kan du enkelt byta boende. Vi samarbetar med Bostadsförmedling i Stockholm som administrerar all uthyrning av våra lägenheter. Vi har tillsammans med Familjebostäder och Stockholmshem en gemensam intern byteskö hos bostadsförmedlingen. Genom den interna byteskön kan du även söka vår nyproduktion.
Läs mer om att byta bostad

Inflytande över boende = trivsel!

Det insåg vi ganska tidigt och startade en satsning på gårdsföreningar tillsammans med Hyresgästföreningen. Idag har ett stort antal aktiva gårdsföreningar. De målar, drejar, smider, snickrar, gjuter, planterar, bygger bastu, tränar, spelar X-box, grillar, nattvandrar eller startar tidningsredaktion. Vi hjälper dig som hyresgäst att förverkliga dina idéer.
Läs om våra gårdsföreningar

Sidan uppdaterad: 2016-12-27

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in

Söker du lägenhet?

Våra lägenheter förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. 2/3 av våra lediga lägenheter lämnas till bostadsförmedlingens kö. 1/3 av lägenheterna går till vår interna byteskö via bostadsförmedlingen.

Läs mer

Våra regler för godkännande av hyresgäst