Korttidskontrakt

Korttidskontrakt innebär en möjlighet för dig att få en tillfällig bostad samtidigt som du fortsätter att samla kötid i Bostadsförmedlingens kö

Ett korttidskontrakt innebär att hyrestiden är begränsad. Kontraktets längd varierar från ett par månader upp till flera år, oftast är våra på tre månader. Hur lång den beräknade boendetiden är står angivet i annonsen på bostadsförmedlingen för respektive bostad. Under uthyrningstiden kan du inte byta din bostad och oftast är uppsägningstiden en månad.

Du behåller din kötid och kan söka nya bostäder

Har du fått en bostad med ett korttidskontrakt behåller du din kötid i bostadskön. Du kan under hela tiden du bor med korttidskontrakt fortsätta söka ny bostad.

Varför hyrs lägenheter ut på korttidskontrakt?

Många av våra fastigheter ska rustas upp och moderniseras. Under upprustningstiden behöver de boende ha en ersättningsbostad. För att kunna ha ersättningsbostäder när det är dags för upprustning behöver vi ofta låta bli att hyra ut lägenheter. Bostadsbristen i Stockholm är stor och därför vill vi inte låta lägenheter stå tomma i väntan på att bli ersättningsbostad. Under den tiden hyr vi därför ut dem på korttidskontrakt. Ibland kan det dra ut på tiden av olika orsaker innan upprustningar kommer igång och då förlänger vi korttidskontrakten.

Sidan uppdaterad: 2016-03-18

Mina sidor

Hjälp att logga in
Glömt pinkod? Logga in